- Sie 28, 2005
- 8,202
- 1,708
- 113
Zrodlo : "Kuchnia Kryszny"
2 cebule
5 dkg wiorkow kokosowych
sok z 1 cytryny
sól, chili suszone
Opcjonalnie: jogurt naturalny
Cebule obrać, pokroić w grubą kostkę.
Wymieszać z wiorkami kokosowymi. Dodać nieco suszonego mielonego chili ( mozna pominac).
Dodać soku cytrynowego - świeżo wyciśniętego, żadnych gotowych z butelki czy kartonu!
Lekko posolić. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Cebula puści sok, sok wsiąknie w wiórki kokosowe, całość stanie się łagodna i aromatyczna.
Można podać tak jak jest zrobiona, można złagodzić jeszcze nieco jej smak i dodać jogurtu naturalnego , niesłodzonego.
Ozdobić kawałeczkami surowej wielokolorowej papryki.
qd bez zdjecia, bo aparat pozyczony.
2 cebule
5 dkg wiorkow kokosowych
sok z 1 cytryny
sól, chili suszone
Opcjonalnie: jogurt naturalny
Cebule obrać, pokroić w grubą kostkę.
Wymieszać z wiorkami kokosowymi. Dodać nieco suszonego mielonego chili ( mozna pominac).
Dodać soku cytrynowego - świeżo wyciśniętego, żadnych gotowych z butelki czy kartonu!
Lekko posolić. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Cebula puści sok, sok wsiąknie w wiórki kokosowe, całość stanie się łagodna i aromatyczna.
Można podać tak jak jest zrobiona, można złagodzić jeszcze nieco jej smak i dodać jogurtu naturalnego , niesłodzonego.
Ozdobić kawałeczkami surowej wielokolorowej papryki.
qd bez zdjecia, bo aparat pozyczony.