- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
4 kg obranej cukinii, młodej (lub ogórków)
1/2 kg cebuli
1/2 kg marchwi utartej na tarce jarzynowej
2 łyżki soli
1 łyżka pieprzu
1 główka czosnku
3 korzenie pietruszki ( startej lub pokrojonej)
garść natki ( lub koperku)
1 szkl. cukru
1 szkl. octu
1 szkl. oleju
Wszystko pokroić, zasypać cukrem, dodać sól, ocet i zostawić na noc. Gotować w słoikach godzinę.
1/2 kg cebuli
1/2 kg marchwi utartej na tarce jarzynowej
2 łyżki soli
1 łyżka pieprzu
1 główka czosnku
3 korzenie pietruszki ( startej lub pokrojonej)
garść natki ( lub koperku)
1 szkl. cukru
1 szkl. octu
1 szkl. oleju
Wszystko pokroić, zasypać cukrem, dodać sól, ocet i zostawić na noc. Gotować w słoikach godzinę.