- Sty 2, 2008
- 13,195
- 7,900
- 113
Przepis z broszurki "Sałatki na zdrowie" - Wydawnictwo Kropka.
Robiłam ją już wiele razy - płatki migdałów nadają jej chrupkość, więc nie warto z nich rezygnować.
Składniki:
mały brokuł
4 jajka ugotowane na twardo
2 średnie kiszone ogórki
2 łyżki płatków migdałowych
4 łyżki majonezu
sól i pieprz
Brokuł ugotować (najlepiej na parze), odcedzić i ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki i te ćwiartki jeszcze na pół. Ogórki obrać ze skórki, pokroić i kostkę.
W misce połączyć brokuły, jajka, ogórki i płatki migdałów, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przed wymieszaniem z majonezem
i po
Robiłam ją już wiele razy - płatki migdałów nadają jej chrupkość, więc nie warto z nich rezygnować.
Składniki:
mały brokuł
4 jajka ugotowane na twardo
2 średnie kiszone ogórki
2 łyżki płatków migdałowych
4 łyżki majonezu
sól i pieprz
Brokuł ugotować (najlepiej na parze), odcedzić i ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki i te ćwiartki jeszcze na pół. Ogórki obrać ze skórki, pokroić i kostkę.
W misce połączyć brokuły, jajka, ogórki i płatki migdałów, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przed wymieszaniem z majonezem

i po
