- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Inspiracją do tego dania była sałatka Asi z Kwestii Smaku
Sałatka z kuskusem, awokado, orzeszkami nerkowca i pleśniakiem.
Na kaszę wyłożyć awokado i skropić sokiem z cytryny, by nie zciemniało. Dodać ser, orzeszki, pomidor i oliwki. Doprawić oregano, suszonym lub świeżym szczypiorkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Można dodać jeszcze oliwy dla smaku, ale ja nie dodałam.
Sałatka z kuskusem, awokado, orzeszkami nerkowca i pleśniakiem.
- 50 g kaszy kuskus
- pół średniego pomidorka
- 6 czarnych oliwek
- ok.50 g obranego i pokrojonego na kawałki awokado
- 20 g sera lazur z białą pleśnią (Tilii dzieki :*)
- 10g orzechów nerkowca, zgrilowanych na suchej patelni
- oregano, suszony szczypiorek, pieprz
- bulion/woda
- ew. oliwa
- sok z cytryny-kilka kropel
Na kaszę wyłożyć awokado i skropić sokiem z cytryny, by nie zciemniało. Dodać ser, orzeszki, pomidor i oliwki. Doprawić oregano, suszonym lub świeżym szczypiorkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Można dodać jeszcze oliwy dla smaku, ale ja nie dodałam.
