- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Paluszki krabowe, kapusta biała, koperek, suszone pomidory, pieprz, majonez i jogurt naturalny, sól, cukier
Kapustę posiekać na cienkie piórka, posolić i dodać szczyptę cukru. Odstawić na ok. pół godziny, potem odcisnąć. Jogurt wymieszać z majonezem (więcej jogurtu) popieprzyć, dodać posiekany koperek. Do odciśniętej kapusty dodać koperek, pokrojone paluszki krabowe i suszone pomidory (dobrze odsączone z oliwy). Wymieszać z sosem. Składniki powinny być oblepione sosem, nie mogą w nim pływać.
Kapustę posiekać na cienkie piórka, posolić i dodać szczyptę cukru. Odstawić na ok. pół godziny, potem odcisnąć. Jogurt wymieszać z majonezem (więcej jogurtu) popieprzyć, dodać posiekany koperek. Do odciśniętej kapusty dodać koperek, pokrojone paluszki krabowe i suszone pomidory (dobrze odsączone z oliwy). Wymieszać z sosem. Składniki powinny być oblepione sosem, nie mogą w nim pływać.