- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Sałatka z pistacjami i kozim serkiem
-8 garści liści endywii lub innych gatunków sałat porwanych na małe kawałki
-1/2 szklanki łuskanych orzeszków pistacjowych
-kilka suszonych pomidorów w zalewie
-kilka plastrów żółtego koziego sera
Sos:
-3 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka oliwy truflowej
-2 łyżeczki octu balsamicznego
-1/2 łyżeczki miodu
-1 łyżka dżemu żurawinowego
-1/2 łyżeczki tymianku
-2 szczypty soli
Opłukane, osuszone i porwane liście sałaty układamy na talerzu. Na wierzchu kładziemy pomidory i plastry sera pokrojone w paski, posypujemy pistacjami i polewamy sosem uzyskanym z wymieszania oliwy z oliwek, oliwy truflowej, octu balsamicznego, miodu, dżemu z solą i tymiankiem.
-8 garści liści endywii lub innych gatunków sałat porwanych na małe kawałki
-1/2 szklanki łuskanych orzeszków pistacjowych
-kilka suszonych pomidorów w zalewie
-kilka plastrów żółtego koziego sera
Sos:
-3 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka oliwy truflowej
-2 łyżeczki octu balsamicznego
-1/2 łyżeczki miodu
-1 łyżka dżemu żurawinowego
-1/2 łyżeczki tymianku
-2 szczypty soli
Opłukane, osuszone i porwane liście sałaty układamy na talerzu. Na wierzchu kładziemy pomidory i plastry sera pokrojone w paski, posypujemy pistacjami i polewamy sosem uzyskanym z wymieszania oliwy z oliwek, oliwy truflowej, octu balsamicznego, miodu, dżemu z solą i tymiankiem.