- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
z książki "Sałatki" opracowanej przez s. Wheelera
2 średnie ogórki pokroić na bardzo cienkie plasterki
przełożyć do sitka
zasypać 1 łyżką soli
Odstawić na 1 h
Marynata:
2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki wody
1,5 łyżki cukru
kilka ziaren pieprzu
Marynatę podgrzewać aż cukier się rozpuści. Schłodzić
Ogórki spłukać i osuszyć
Ogórki zalać marynatą i odstawić na 2 h.
Odcedzić ogórki, doprawić solą i pieprzem
Można dodać koperek (ja dodałam szczypiorek)
2 średnie ogórki pokroić na bardzo cienkie plasterki
przełożyć do sitka
zasypać 1 łyżką soli
Odstawić na 1 h
Marynata:
2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki wody
1,5 łyżki cukru
kilka ziaren pieprzu
Marynatę podgrzewać aż cukier się rozpuści. Schłodzić
Ogórki spłukać i osuszyć
Ogórki zalać marynatą i odstawić na 2 h.
Odcedzić ogórki, doprawić solą i pieprzem
Można dodać koperek (ja dodałam szczypiorek)
