- Sty 12, 2009
- 158
- 0
- 0
Wczoraj tak sobie przeglądałam Zielono mi i nagle pomyślałam, że muszę coś schrupać... Takiego apetytu nabrałam na jakąś sałatkę
Oto sałatka ,która powstała z tego co wygrzebałam z lodówkowych czeluści:
-seler naciowy,
-mała młoda cukinia,
-szczypiorek,
-pieczony schab(ale może też być feta),
SOS:
-majonez,
-jogurt typu bałkańskiego,
-czosnek,
-listki bazylii,
-biały pieprz
Robi się ją szybko,wszystkie warzywa posiekałam dość drobno,ale bez przesady.Cukinię w zapałkę,seler w cieniutkie talarki,schab w paseczki,szczypiorek to już standartowo....
Sos
osiekałam ząbek czosnku i roztarłam nożem,listki bazylii w paseczki, majonez zmieszałam z jogurtem i pieprzem.Wszystko razem wymieszałam, dodałam do warzyw.Odstawiłam do "przeżarcia".I gotowe.Sałatka jest chrupka,lekko ostra w smaku i co najważniejsze NIE MA W NIEJ SOLI, co o dziwo jakoś nie pogarsza jej smaku.Nie jest ona potrzebna w tej sałatce, ale jak ktoś lubi to proszę bardzo .
Zdjęcie wkleję dziś pod wieczór.
Smacznego.

Oto sałatka ,która powstała z tego co wygrzebałam z lodówkowych czeluści:
-seler naciowy,
-mała młoda cukinia,
-szczypiorek,
-pieczony schab(ale może też być feta),
SOS:
-majonez,
-jogurt typu bałkańskiego,
-czosnek,
-listki bazylii,
-biały pieprz
Robi się ją szybko,wszystkie warzywa posiekałam dość drobno,ale bez przesady.Cukinię w zapałkę,seler w cieniutkie talarki,schab w paseczki,szczypiorek to już standartowo....

Sos
Zdjęcie wkleję dziś pod wieczór.
Smacznego.