- Paź 23, 2004
- 3,825
- 1,592
- 113
Kilka łodyżek selera naciowego, 5-6
4 zielone soczyste jabłka, najlepiej Granny Smith,
4 jajka na twardo,
pół pęczka zielonego koperku,
po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (lub - kto woli - jogurtu) oraz majonezu,
sól, pieprz biały do smaku,
1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich
Łodyżki selera kroimy w plasterki, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Następnie każdą ósemkę kroimy w talarki. Jajka na twardo również staramy sie pokroić na podobne cząstki.
Składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz, posiekany drobno zielony koperek oraz śmietanę i majonez.
Jeszcze raz delikatnie mieszamy.
W salaterce posypujemy po wierzchu okruchami orzechów.
Zanim zaczniemy chrupać, dobrze jest pozostawić na godzinkę w chłodnym miejscu, ale niekoniecznie.
4 zielone soczyste jabłka, najlepiej Granny Smith,
4 jajka na twardo,
pół pęczka zielonego koperku,
po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (lub - kto woli - jogurtu) oraz majonezu,
sól, pieprz biały do smaku,
1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich
Łodyżki selera kroimy w plasterki, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Następnie każdą ósemkę kroimy w talarki. Jajka na twardo również staramy sie pokroić na podobne cząstki.
Składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz, posiekany drobno zielony koperek oraz śmietanę i majonez.
Jeszcze raz delikatnie mieszamy.
W salaterce posypujemy po wierzchu okruchami orzechów.
Zanim zaczniemy chrupać, dobrze jest pozostawić na godzinkę w chłodnym miejscu, ale niekoniecznie.