- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
1 duży cycek kurzy
seler naciowy - cały pęczek
makaron ryżowy - szklanka
płatki migdałowe - pół szklanki
winogrona zielone - 1 kiść
Cycka ugotować w bulionie, następnie gorącym bulionem zalać makaron pokruszony na 1-2 cm kawałki i poczekać aż się zaparzy. Seler podzielić na łodygi, umyć i pokroić w cieniutkie półplasterki. Zagotować wodę z łyżeczką soli i na wrzącą wrzucić kawałeczki selerowe. Gotować aż seler zmięknie i nie trzeba będzie obierać z twardych włókienek. Kurczaka pokroić na malutkie kawałeczki, dodać seler, makaron (wszystko ostudzone), dodać winogrona przekrojone na pół, dosypać płatki migdałowe, posolić, popieprzyć i wymieszać z 2 łychami majonezu. Następnie dodać 1 płaską łyżeczkę curry i ponownie wymieszać.
Sałatka rewelacyjna, zwłaszcza dla tych, którzy kochają seler naciowy
seler naciowy - cały pęczek
makaron ryżowy - szklanka
płatki migdałowe - pół szklanki
winogrona zielone - 1 kiść
Cycka ugotować w bulionie, następnie gorącym bulionem zalać makaron pokruszony na 1-2 cm kawałki i poczekać aż się zaparzy. Seler podzielić na łodygi, umyć i pokroić w cieniutkie półplasterki. Zagotować wodę z łyżeczką soli i na wrzącą wrzucić kawałeczki selerowe. Gotować aż seler zmięknie i nie trzeba będzie obierać z twardych włókienek. Kurczaka pokroić na malutkie kawałeczki, dodać seler, makaron (wszystko ostudzone), dodać winogrona przekrojone na pół, dosypać płatki migdałowe, posolić, popieprzyć i wymieszać z 2 łychami majonezu. Następnie dodać 1 płaską łyżeczkę curry i ponownie wymieszać.
Sałatka rewelacyjna, zwłaszcza dla tych, którzy kochają seler naciowy