Sałatka z serem fetą i bekonem

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Sałatka z serem fetą i bekonem

2 puszki czerwonej fasoli (po 400 g)
100 g bekonu
1 pęczek dymki
150 g sera feta lub solan
3-4 gałązki natki
3 łyżki octu z jabłek
sól, pieprz
1/2 szklanki soku z jabłek

Fasolę odcedzić, opłukać, osączyć. Bekon lub boczek pokroić w paski, wrzucić na patelnię, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Dymki oczyścić, opłukać, pokroić, wrzucić na tę sama patelnię, zeszklić, wyjąć. Natkę umyć, poobrywać listki. Ser pokroić w kostkę. Do tłuszczu na patelni wlać ocet i sok, zagotować, przyprawić solą, pieprzem. Fasolę, bekon, cebulę i ser przełożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Ozdobić natką.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy