- Mar 20, 2008
- 7,689
- 860
- 113
SKŁADNIKI:
2 puszki tuńczyka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli
1/2 dużej, czerwonej papryki
20 dag żółtego sera w kawałku
1 puszka kukuryczy
kilka ogórków kiszonych
majonez
sol, biały pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Papryke ''opalić'' na ogniu (specjalnym palnikiem lub nad palinikiem na kuchence), ściągnąć zwęgloną skórkę, wypłukać, pozbyć się nasion, pokroic w kostkę. Ogórki i ser również pokroić w kostkę. Tuńczyka, kukurydzę i fasolę odsączyć (fasolę lekko przepłukać wodą). Wymieszać dokładnie wszystkie warzywa z tuńczykiem. Doprawić solą i białym pieprzem. Wymieszać z majonezem.
BON APPETIT
2 puszki tuńczyka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli
1/2 dużej, czerwonej papryki
20 dag żółtego sera w kawałku
1 puszka kukuryczy
kilka ogórków kiszonych
majonez
sol, biały pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Papryke ''opalić'' na ogniu (specjalnym palnikiem lub nad palinikiem na kuchence), ściągnąć zwęgloną skórkę, wypłukać, pozbyć się nasion, pokroic w kostkę. Ogórki i ser również pokroić w kostkę. Tuńczyka, kukurydzę i fasolę odsączyć (fasolę lekko przepłukać wodą). Wymieszać dokładnie wszystkie warzywa z tuńczykiem. Doprawić solą i białym pieprzem. Wymieszać z majonezem.
BON APPETIT


Ostatnią edycję dokonał moderator: