sałatka z tuńczyka

maxela

Member
Cze 21, 2010
5
0
0
2 puszki tuńczyka w sosie własnym /np. z Lidla/
1 pęczek rzodkiewki
2 ogórki kiszone
2 ogórki konserwowe
2 pęczki koperku
2 jaja na twardo
1 jabłko
3/4 szkl. kaszy kuskus
majonez
Kaszę zalać wrzątkiem dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli - 1 cm wody nad powierzchnią kaszy - przykryć i odstawić.
Tuńczyka rozdrobnić, wszystkie pozostałe składniki pokroić w bardzo drobną kostkę, koperek posiekać - połączyć z wystudzoną kaszą kus-kus (ważne nie może być gorąca, ale jeszcze letnia). Dodać niewiele majonezu - tylko do połączenia składników, doprawić pieprzem. Sałatka nie wymaga już soli.

Sałatkę polecam na towarzyskie spotkania - zawsze znika, a ja zbieram masę komplementów.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: