- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
2 jajka gotowane na twardo
1 por (biała część)
2 ogórki kiszone
1 jabłko słodkie
1 puszka groszku konserwowanego
1 puszka tuńczyka
kapary z zalewy
1 pomidor
1 zielony ogórek
2 łyżki majonezu
Sól
pieprz czarny świeżo mielony
natka pietruszki
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie kawałek kapusty pekińskiej drobno szatkujemy i przekładamy do miski i lekko solimy.
Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę,
połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku.
Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. ( Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego).
Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem.
Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw.
Odsączonego tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki.
Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację.
Moja ulubiona sprawdzona sałatka.
Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia.
Smacznego
1 mała kapusta pekińska
2 jajka gotowane na twardo
1 por (biała część)
2 ogórki kiszone
1 jabłko słodkie
1 puszka groszku konserwowanego
1 puszka tuńczyka
kapary z zalewy
1 pomidor
1 zielony ogórek
2 łyżki majonezu
Sól
pieprz czarny świeżo mielony
natka pietruszki
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie kawałek kapusty pekińskiej drobno szatkujemy i przekładamy do miski i lekko solimy.
Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę,
połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku.
Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. ( Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego).
Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem.
Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw.
Odsączonego tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki.
Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację.
Moja ulubiona sprawdzona sałatka.
Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia.
Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: