- Gru 15, 2004
- 6,771
- 0
- 0
3 kg poszatkowanych ogórków
6 cebul
4 główki czosnku
1 łyżezka pieprzu ziołowego
1 pęczek pietruszki
1 łodyga selera
3 płaskie łyzki soli
Poszatkowane,pokrojone i wymieszane składniki odkładamy na 2 godny, po tym czasie dodać
3 płaskie łyżeczki cukru
1 szklankę octu
1 szklankę oliwy
Wszystko jeszcze raz przemieszać, nakładać do wyparzonych słoików i gotowac 10 minut.
6 cebul
4 główki czosnku
1 łyżezka pieprzu ziołowego
1 pęczek pietruszki
1 łodyga selera
3 płaskie łyzki soli
Poszatkowane,pokrojone i wymieszane składniki odkładamy na 2 godny, po tym czasie dodać
3 płaskie łyżeczki cukru
1 szklankę octu
1 szklankę oliwy
Wszystko jeszcze raz przemieszać, nakładać do wyparzonych słoików i gotowac 10 minut.