Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z zielonych pomidorów II
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Baśka" data-source="post: 21268" data-attributes="member: 18"><p>Sałatka z zielonych pomidorów II</p><p></p><p>składniki:</p><p>2 kg zielonych pomidorów </p><p>1 kg cebuli</p><p>2 szklanki 10% octu</p><p>6 szklanek wody</p><p>szklanka cukru</p><p>5 ziaren ziela angielskiego</p><p>2 liście laurowe</p><p>łyżeczka goździków</p><p>sól</p><p>wykonanie:</p><p>Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godzin. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną, pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min. W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min. Gorącą sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików, zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chlodne miejsce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Baśka, post: 21268, member: 18"] Sałatka z zielonych pomidorów II składniki: 2 kg zielonych pomidorów 1 kg cebuli 2 szklanki 10% octu 6 szklanek wody szklanka cukru 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżeczka goździków sól wykonanie: Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godzin. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną, pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min. W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min. Gorącą sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików, zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chlodne miejsce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z zielonych pomidorów II
Top
Bottom