- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera 'Jamie's Great Britain'
- 2 garście młodego szpinaku
- 2 garście groszku zielonego (u Jamiego młody, u mnie mrożony podgotowany)
- garść świeżej posiekanej mięty
- 8 zielonych szparagów pozbawionych zdrewniałych końcówek i pociętych we wstążki (ja miałam
niespecjalne szparagi, zdecydowałam się je podgotować i pokroić na kawałki, nie wstążki)
- sok z cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- kozi ser
Wszystko wymieszać i wcinać.
Czegoś mi tam brakowało, nie wiem, czego. Może ociupinki czosnku?
Następnym razem postaram się dorwać ładne młodziutkie szparagi i zrobić, jak każe Jamie. A póki co wyszło mi tak:

- 2 garście młodego szpinaku
- 2 garście groszku zielonego (u Jamiego młody, u mnie mrożony podgotowany)
- garść świeżej posiekanej mięty
- 8 zielonych szparagów pozbawionych zdrewniałych końcówek i pociętych we wstążki (ja miałam
niespecjalne szparagi, zdecydowałam się je podgotować i pokroić na kawałki, nie wstążki)
- sok z cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- kozi ser
Wszystko wymieszać i wcinać.
Czegoś mi tam brakowało, nie wiem, czego. Może ociupinki czosnku?
Następnym razem postaram się dorwać ładne młodziutkie szparagi i zrobić, jak każe Jamie. A póki co wyszło mi tak:


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: