- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
salatka ziemniaczana
1 kg dobrych nie rozwalajacych sie ziemniakow
1 lyzeczka kminku
2 srednie cebule
200 ml rosolku moze byc z kostki
100 ml octu(ja daje jablkowy)
100 ml oleju np.slonecznikowego lub z pestek winogron
2 wiazki szczypiorku
sol,pieprz
ziemniaki ugotowac w lupinach z kminkiem ok.25-30 minut
cebule porkoic w mala kostke
ziemniaki obrac i pokroic w plasterki, posypac cebula
rosolek zagotowac z polowa octu i goracym polac ziemniaki, przyprawic do smaku sola i pieprzem, delikatnie wymieszac i zostawic na 30 minut
resztke octu ubic na kremowa mase z olejem dodac polowe szczypiorku pokrojonego w kostke i polac salatke
resztka szczypiorku posypac salatke
smacznego
1 kg dobrych nie rozwalajacych sie ziemniakow
1 lyzeczka kminku
2 srednie cebule
200 ml rosolku moze byc z kostki
100 ml octu(ja daje jablkowy)
100 ml oleju np.slonecznikowego lub z pestek winogron
2 wiazki szczypiorku
sol,pieprz
ziemniaki ugotowac w lupinach z kminkiem ok.25-30 minut
cebule porkoic w mala kostke
ziemniaki obrac i pokroic w plasterki, posypac cebula
rosolek zagotowac z polowa octu i goracym polac ziemniaki, przyprawic do smaku sola i pieprzem, delikatnie wymieszac i zostawic na 30 minut
resztke octu ubic na kremowa mase z olejem dodac polowe szczypiorku pokrojonego w kostke i polac salatke
resztka szczypiorku posypac salatke
smacznego