- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
6 ziemniaków
2 – 3 ogórki kiszone
1 czerwona cebula
Garść kaparów
Oliwa cytrynowa lub zwykła
Skórka z połowy cytryny
Ciut soku z cytryny
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz
Musztarda gruboziarnista + zwykła Dijon
Ocet winny
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
Przestudzić, obrać.
Pokroić w kostkę
Cebulę pokroić w piórka, ogórki w plasterki. Kapary osączyć z zalewy
Sos
Porządnie wymieszać :zmiażdżony ząbek czosnku, oliwę cytrynową, skórkę i sok z cytryny, musztardy, sól i pieprz.
Można dodać ocet
Ale ni trzeba. Ja lubię jak sałatka jest mocno kwaśna dlatego dodaję..
Ziemniaki polać sosem i odstawić, żeby się przegryzło.
Dodać cebulę i kapary
Podawać porządnie schłodzoną
2 – 3 ogórki kiszone
1 czerwona cebula
Garść kaparów
Oliwa cytrynowa lub zwykła
Skórka z połowy cytryny
Ciut soku z cytryny
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz
Musztarda gruboziarnista + zwykła Dijon
Ocet winny
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
Przestudzić, obrać.
Pokroić w kostkę
Cebulę pokroić w piórka, ogórki w plasterki. Kapary osączyć z zalewy
Sos
Porządnie wymieszać :zmiażdżony ząbek czosnku, oliwę cytrynową, skórkę i sok z cytryny, musztardy, sól i pieprz.
Można dodać ocet

Ziemniaki polać sosem i odstawić, żeby się przegryzło.
Dodać cebulę i kapary
Podawać porządnie schłodzoną

Ostatnią edycję dokonał moderator: