- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Sałata / roszponka lub inne ulubione zielsko
Buraki marynowane – przyznaję się bez bicia, że użyłam gotowych – prosto z Lidla (mam pewne podejrzenia, że dokładnie takich samych używa ww restauracja
). Rzecz jasna można je sobie upiec / ugotować i własnoręcznie zamarynować
Feta
Jajko
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sos:
Dobry ocet winny – użyłam czerwonego
Olej lub oliwa. Tym razem sięgnęłam po olej winogronowy
Odrobina (tym razem mówię poważnie – ODROBINA – tyle ile się zmieści na czubku noża) czosnku – zmiażdżonego
Kilka kropel cytryny
Sól (niedużo bo feta słona)
Pieprz
Zielsko posiekać lub porwać.
Fetę panierować i smażyć na sporej ilości oleju. Nie za długo.. Osączyć na papierze kuchennym.
Buraki osączyć z zalewy.
Przygotować sos – składniki porządnie wymieszać.
Układać, polewać sosem, zajadać.
Feta może być prosto z patelni, ale mże być też zimna
Buraki marynowane – przyznaję się bez bicia, że użyłam gotowych – prosto z Lidla (mam pewne podejrzenia, że dokładnie takich samych używa ww restauracja

Feta
Jajko
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sos:
Dobry ocet winny – użyłam czerwonego
Olej lub oliwa. Tym razem sięgnęłam po olej winogronowy
Odrobina (tym razem mówię poważnie – ODROBINA – tyle ile się zmieści na czubku noża) czosnku – zmiażdżonego
Kilka kropel cytryny
Sól (niedużo bo feta słona)
Pieprz
Zielsko posiekać lub porwać.
Fetę panierować i smażyć na sporej ilości oleju. Nie za długo.. Osączyć na papierze kuchennym.
Buraki osączyć z zalewy.
Przygotować sos – składniki porządnie wymieszać.
Układać, polewać sosem, zajadać.
Feta może być prosto z patelni, ale mże być też zimna
