- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,781
- 113
Sambuk jableczny
1 l gotowanych jablek*
2 opakowania galaretki cytrynowej
200 ml zimnej przegotowanej wody dla namoczenia galaretki
2 bialka
50 g cukru
starkowana skorka z jednej cytryny
*Z jablek zdjac skorke, pokroic w cienkie plastry, zlozyc do rondla, wlac polszklankli wody i udusic albo upiec jablka, zdjac skorke. Jablka zmiksowac lub przetarc przez sito.
Galaretke zamoczyc w wodzie, roztopic i polaczyc z jablkami. Bialka z cukrem ubic na kapieli wodnej. Ubite bialka wymieszac z jablkami i galaretka i ubic na pyszna piane. Ostudzic w foremce.
1 l gotowanych jablek*
2 opakowania galaretki cytrynowej
200 ml zimnej przegotowanej wody dla namoczenia galaretki
2 bialka
50 g cukru
starkowana skorka z jednej cytryny
*Z jablek zdjac skorke, pokroic w cienkie plastry, zlozyc do rondla, wlac polszklankli wody i udusic albo upiec jablka, zdjac skorke. Jablka zmiksowac lub przetarc przez sito.
Galaretke zamoczyc w wodzie, roztopic i polaczyc z jablkami. Bialka z cukrem ubic na kapieli wodnej. Ubite bialka wymieszac z jablkami i galaretka i ubic na pyszna piane. Ostudzic w foremce.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: