- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
40 g masła
4 sznycelki cielece
1 cytryna
mąka
sól
oliwa
wino białe
Mięso obtoczyć w mące
Na patelni rozpuścić masło, na to wrzucić plastry cieleciny, posolić i obsmażać 3 - 4 min.
Mięso zdjąc. Na patelnię wlać kieliszek wina, i wycisnąć sok z 1 cytryny. Odparować. Dodać łyżeczke masła, poczekać chwilkę.. ew. zagęścic mąką
Mięso podawać z sosem
Banalne, nieprawdaz?
4 sznycelki cielece
1 cytryna
mąka
sól
oliwa
wino białe
Mięso obtoczyć w mące
Na patelni rozpuścić masło, na to wrzucić plastry cieleciny, posolić i obsmażać 3 - 4 min.
Mięso zdjąc. Na patelnię wlać kieliszek wina, i wycisnąć sok z 1 cytryny. Odparować. Dodać łyżeczke masła, poczekać chwilkę.. ew. zagęścic mąką
Mięso podawać z sosem
Banalne, nieprawdaz?

Ostatnią edycję dokonał moderator: