Scaloppine (eskalopki) pomarańczowe

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
w zasadzie postępuje sie tak samo jak w przypadku eskalopek w sosie cytrynowym, tyle,ze cytryne zastepuje sie pomaranczą
icon_smile.gif


ale co mi tam , napiszę raz jeszcze
4 plasterki cieleciny
2 pomarancze
50 g masła
1/2 kieliszka białęgo wina
sól
mąka

mieso posolić, panierowac w mace i smazyc na łyżeczce masla
dodac pzecedzony sok z1 pomaranczypoddusic 5 min
zdjac z patelni i odstawić w ciepłe miejsce
na patelnie wlac wino, sos zredukowac, zdjac z gazu i
dodać resztę masła
doprawić sola i pieprzem do smaku
polac mieso
podawac z cząstkami pomarańczy
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy