- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
w zasadzie postępuje sie tak samo jak w przypadku eskalopek w sosie cytrynowym, tyle,ze cytryne zastepuje sie pomaranczą
ale co mi tam , napiszę raz jeszcze
4 plasterki cieleciny
2 pomarancze
50 g masła
1/2 kieliszka białęgo wina
sól
mąka
mieso posolić, panierowac w mace i smazyc na łyżeczce masla
dodac pzecedzony sok z1 pomaranczypoddusic 5 min
zdjac z patelni i odstawić w ciepłe miejsce
na patelnie wlac wino, sos zredukowac, zdjac z gazu i
dodać resztę masła
doprawić sola i pieprzem do smaku
polac mieso
podawac z cząstkami pomarańczy

ale co mi tam , napiszę raz jeszcze
4 plasterki cieleciny
2 pomarancze
50 g masła
1/2 kieliszka białęgo wina
sól
mąka
mieso posolić, panierowac w mace i smazyc na łyżeczce masla
dodac pzecedzony sok z1 pomaranczypoddusic 5 min
zdjac z patelni i odstawić w ciepłe miejsce
na patelnie wlac wino, sos zredukowac, zdjac z gazu i
dodać resztę masła
doprawić sola i pieprzem do smaku
polac mieso
podawac z cząstkami pomarańczy