- Sty 15, 2008
- 6,773
- 28
- 48
Schab a`la Karol
Wybieramy schab z poledwica.
Odkrajamy poledwice od schabu i schab od kosci.
Poledwice nacinamy na wylot (na polowie wyokosci).
Czosnek kroimy na kilka czesci, bierzemy suszone sliwki, wkladamy do nich kawalki czosnku i calosc wkladamy do poledwicy, przekladajac rodzynkami, czyli
sliwka, kilka rodzynek, sliwka itd.
Przyprawiamy obficie pieprzem, sola i wegeta. Poledwice zawijamy scisle w folie i wkladamy do zamrazarki.
Dzien przed pieczeniem nacieramy schab garscia soli, wycinamy kieszen, wyjmujemy z zamrazarki poledwice i wkladamy do schabu.
Gotowy juz schab smarujemy miodem, posypujemy majerankiem tak zeby byl zielony, kladziemy nan liscie laurowe i zawijamy w folie,
pieczemy w 220-250stopniach
Wybieramy schab z poledwica.
Odkrajamy poledwice od schabu i schab od kosci.
Poledwice nacinamy na wylot (na polowie wyokosci).
Czosnek kroimy na kilka czesci, bierzemy suszone sliwki, wkladamy do nich kawalki czosnku i calosc wkladamy do poledwicy, przekladajac rodzynkami, czyli
sliwka, kilka rodzynek, sliwka itd.
Przyprawiamy obficie pieprzem, sola i wegeta. Poledwice zawijamy scisle w folie i wkladamy do zamrazarki.
Dzien przed pieczeniem nacieramy schab garscia soli, wycinamy kieszen, wyjmujemy z zamrazarki poledwice i wkladamy do schabu.
Gotowy juz schab smarujemy miodem, posypujemy majerankiem tak zeby byl zielony, kladziemy nan liscie laurowe i zawijamy w folie,
pieczemy w 220-250stopniach