Schab marynowany w imbirze.
6 plastrów schabu
1 świeży imbir (mniejszy) starty na drobnej tartce
2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
6 łyżeczek żurawiny
mąka do obtaczania
olej do smażenia
ser zółty / plasterkowany i pokrojony w paski o szerokości 1 cm /
Schab rozbijamy na bardzo cienkie płaty.
Nacieramy każdy płat mięsa imbirem i odstawiamy na noc do lodówki.
Ze schabu strzepujemy imbir - ale nie, aż tak dokładnie, niech troszkę go tam zastanie.
Każdy kawałek mięsa nacieramy czosnkiem, posupujemy przyprawami.
Na tak przyprawione mięso kładziemy po łyżeczce żurawiny - rozprowadzamy ją równomiernie po mięsie.
Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złotawy kolor.
Ser pokrojony w paski obtaczamy w papryce słodkiej mielonej - tak by nabrał on czerwonego koloru.
Gdy mięso jest już usmażone ale nadal na patelni kładziemy na wierzch każdego kawałka ser - układając go w kratkę.
Ser polewamy rozgrzanym olejem na którym smażymy mięso po to by delikatnie się on rozpuścił.
Smacznego
Żródło: moja radosna twórczość
6 plastrów schabu
1 świeży imbir (mniejszy) starty na drobnej tartce
2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
6 łyżeczek żurawiny
mąka do obtaczania
olej do smażenia
ser zółty / plasterkowany i pokrojony w paski o szerokości 1 cm /
Schab rozbijamy na bardzo cienkie płaty.
Nacieramy każdy płat mięsa imbirem i odstawiamy na noc do lodówki.
Ze schabu strzepujemy imbir - ale nie, aż tak dokładnie, niech troszkę go tam zastanie.
Każdy kawałek mięsa nacieramy czosnkiem, posupujemy przyprawami.
Na tak przyprawione mięso kładziemy po łyżeczce żurawiny - rozprowadzamy ją równomiernie po mięsie.
Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złotawy kolor.
Ser pokrojony w paski obtaczamy w papryce słodkiej mielonej - tak by nabrał on czerwonego koloru.
Gdy mięso jest już usmażone ale nadal na patelni kładziemy na wierzch każdego kawałka ser - układając go w kratkę.
Ser polewamy rozgrzanym olejem na którym smażymy mięso po to by delikatnie się on rozpuścił.
Smacznego
Żródło: moja radosna twórczość