- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
"wykonuję własnoręcznie papkę z przeciśniętego przez praskę czosnku i soli (sporo tego trzeba)
- nacieram papką schabik (albo karkówkę) z wierzchu i stron wszystkich, a nawet nożem dziurkę wewnątrz robię i tam papką smaruję
- obsypuję całość ziołami (co kto lubi: majerankiem, bazylią, etc) i odstawiam na kilka godzin, żeby przeszło
-wsadzam to to do naczynia jakiegoś, w którym schabik w całości się mieści i zalewam winem czerwonym wytrawnym i zostawiam jak się da nawet na kilka dni w lodówce, a jak się nie da - to przynajmniej na jedną nockę
A potem to już tylko piekę, obficie polewając w czasie pieczenia ową zalewą winną, a jeśli piekę w rękawie - to zalewy tej od razu dodaję do środka i mięso w niej sobie pyrkocze. "
- nacieram papką schabik (albo karkówkę) z wierzchu i stron wszystkich, a nawet nożem dziurkę wewnątrz robię i tam papką smaruję
- obsypuję całość ziołami (co kto lubi: majerankiem, bazylią, etc) i odstawiam na kilka godzin, żeby przeszło
-wsadzam to to do naczynia jakiegoś, w którym schabik w całości się mieści i zalewam winem czerwonym wytrawnym i zostawiam jak się da nawet na kilka dni w lodówce, a jak się nie da - to przynajmniej na jedną nockę
A potem to już tylko piekę, obficie polewając w czasie pieczenia ową zalewą winną, a jeśli piekę w rękawie - to zalewy tej od razu dodaję do środka i mięso w niej sobie pyrkocze. "
Ostatnią edycję dokonał moderator: