Marghe, czy ten na zdjeciu jest z rekawa, czy polewany?
Jakos sie boje luzem schab w piekarniku, ze za suchy bedzie.
Co do ziol - co kto lubi, leciutko zasugeruje, ze rozne ziola (lub ich mieszanki w odpowiednich proporcjach) inaczej smakuja z roznym miesem.
I tak

mrgreen: no nie wyszczypal mnie ten ananas najwyrazniej)
dosc uniwersalna mieszanka sa ziola prowansalskie
rozmaryn - lekko ostry - rewelacyjny do wieprzowiny (nie bez powodu Wlosi robia z nim szynki)
majeranek - doskonaly do tlustej wieprzowiny - nie ma to jak boczus, albo smalec z majerankiem
do wolowiny polecam bazylia + tymianek w stosunku 1:1 - doskonale komponuje sie z czerwonym winem
ta mieszanka, ale w torche innych proporcjach (3bazylii, 2 tymianku) jest doskonala do polaczen cukinii z pomidorami
do bialego wina zas nie ma jak estragon - za to polaczenie kocham sos bearnaise.
Mozna jedne ziola lubic bardziej, a innych nie trawic, ale sa pewne polaczenia wydobywajace pelny charakter czy dodajace finezji potrawie.
Jak bulka i maslo
sledz z cebulka.... itd
Kurcze, swoja droga tyle tych przepisow, ze juz nie wiadomo co najpierw
