Składniki:
1,2 kg schabu wieprzowego
0,5 kg polędwicy wołowej
3 czubate łyżeczki chrzanu ostrego
2 duże garści orzechów włoskich
oliwa
sól
pieprz
W schabie zrobić wzdłuż dziurę i natrzeć go mieszaniną soli i pieprzu ze wszech stron. Polędwicę posiekać w malakserze - dość drobno, ale tak by były kawałki mięsa, dorzucić do niej chrzan, posiekane orzechy i doprawić solą i pieprzem i oliwą. Upchnąć tę masę do wnętrza schabu i upiec w foremce w piekarniku (na początku schab zalać do połowy wodą), pod koniec pieczenia włączyć zrumienianie.
1,2 kg schabu wieprzowego
0,5 kg polędwicy wołowej
3 czubate łyżeczki chrzanu ostrego
2 duże garści orzechów włoskich
oliwa
sól
pieprz
W schabie zrobić wzdłuż dziurę i natrzeć go mieszaniną soli i pieprzu ze wszech stron. Polędwicę posiekać w malakserze - dość drobno, ale tak by były kawałki mięsa, dorzucić do niej chrzan, posiekane orzechy i doprawić solą i pieprzem i oliwą. Upchnąć tę masę do wnętrza schabu i upiec w foremce w piekarniku (na początku schab zalać do połowy wodą), pod koniec pieczenia włączyć zrumienianie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: