Ines @ 13 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=660534Caritko, fantastyczne zdjecieMozna sobie wyobrazic wlasnie te kruchosc. Bardzo zacheca do wykorzystania przepisu.
Bardzo dziekuje, Ines![]()
jaka @ 13 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=660583I mnie zachęciło - robię jutro
- w sumie to sie ciesze, ze robisz, bo zarelko jest pycha,![]()
Ciekawe, czy Wam tez smakowalo tak, jak nam![]()
kermidt @ 13 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=660782Tak ladnie oblepiony sosem ten kawalek na zdjeciu i jakby nasiakniety, dlatego myslalam, ze dusil sie w takiej formie.Aaaha- rozumiem![]()
Oblepiony sosem, bo na talerzu, kawalki miesa jeszcze "podlalam" sosem![]()
CYTATZdjecie takie, ze tez bym zrobila![]()
ale beda poledwiczki z jablkami.Poledwiczki, powiadasz? hmm. podpuszczasz mnie, nie?![]()
Jak Ci sie kiedys bedzie nudzilo, to poprosze o wpisanie przepisuNa pewno z niego skorzystam![]()
![]()
Polaczenie owocow z miesem bardzo lubimy, wiec domyslam sie, ze to tez bedzie mniam![]()
Lis @ 28 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=653663Ponoć sól może sprawić, ze mięso wieprzkowe stwardnieje. Może to jakaś bzdura, ale wolę nie sprawdzać. Posoliłam przed włożeniem do pieca.
Bardzo smaczny schab, piekłam w glinianym garnku i nie rumieniłam, tylko przykryłam od razu pokrywą i wrzuciłam do pieca na półtorej godziny. Wyszedł super.
Sos (rzeczywiście fajny) nie wymagał już soli, dodałam nieco octu balsamicznego, zeby go uwytrawnić.
Do marynaty poszedł malinowy (bo chyba o ocet chodziło, nie sos do sałaty?).Jeśli chodzi o twardnienie mięsa pod wpływem soli to się tyczy wołowiny.Dlatego lepiej solić ją przed ukończeniem danej potrawy.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.