- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
Jeszcze nie robiłam ale napewno spróbuję bo brzmi pysznie.
Znaleziony w starej gazecie nawet nie wiem jakiej.
Składniki :
75 dkg schabu
15 dkg wędzonego boczku
25 dkg pieczarek
25 dkg żółtego sera
szklanka białego wina najlepiej wytrawnego
przyprawy (sól pieprz papryka zioła)
Schab pokroić na plastry i leko rozbić.Obsmażyć na rumiano.
Przyprawić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Pieczarki pokroić i podsmażyć.Schab przykryć plastrami boczku i warstwą pieczrek.
W rondelku stopić pokrojony ser podgrzewając go z winem.
Zalać tym mięso i zapiec około20 min.
Smacznego
Znaleziony w starej gazecie nawet nie wiem jakiej.
Składniki :
75 dkg schabu
15 dkg wędzonego boczku
25 dkg pieczarek
25 dkg żółtego sera
szklanka białego wina najlepiej wytrawnego
przyprawy (sól pieprz papryka zioła)
Schab pokroić na plastry i leko rozbić.Obsmażyć na rumiano.
Przyprawić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Pieczarki pokroić i podsmażyć.Schab przykryć plastrami boczku i warstwą pieczrek.
W rondelku stopić pokrojony ser podgrzewając go z winem.
Zalać tym mięso i zapiec około20 min.
Smacznego