Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
scone z dyni i pomaranczy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 608484" data-attributes="member: 4449"><p>mozna go robic na rozne sposoby:w wersji indywidualnej,albo tak jak ja jeden duzy (wg mnie pojedyncze kawalki sa bardziej suche),a takze z roznymi dodatkami , smakuje troche jak briochka,ale tu w tym przepisie czuc wyrazny smak dyni</p><p></p><p>125 gr purée z dyni (pokroic dynie na kawalki,wlozyc do garnka z malutka iloscia wody,mieszac do czasu az powstanie purée)</p><p>250 gr maki</p><p>30 gr masla</p><p>2 lyzki cukru (jak ktos lubi slodkie to proponuje wiecej)</p><p>1 jajko</p><p>szczypta soli</p><p>skorka starta z jednej pomaranczy</p><p>jak ktos lubi to mozna dodac rodzynki-60 gr</p><p>1 i 1/2 llyzeczki drozdzy</p><p></p><p></p><p>Wymieszac maslo z cukrem,dodac jajko i purée z dyni.Wymieszac make ,drozdze i dosypac do reszty.Nastepnie dodac skorki z pomaranczy,sol i rodzynki,szybko wymieszac ,kiedy skladniki sie polacza , wysypac na stolnice i wyrabiac reka do </p><p>osiagniecia elastycznego ciasta.Wylozyc ciasto na papier do pieczenia i uformowac ciasto w ksztalcie pizzy o grubosci 1cm.</p><p>Odlozyc do wyrosniecia na okolo 1h,nastepnie naciac ciasto nozem na 8 kawalkow,posmarowac po wierzchu mlekiem i wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200° na 25 min</p><p>[ATTACH=full]19241[/ATTACH]</p><p>podawac na sniadanko ,albo na podwieczorek np z dzemem ,albo tylko maslem</p><p>[ATTACH=full]19242[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 608484, member: 4449"] mozna go robic na rozne sposoby:w wersji indywidualnej,albo tak jak ja jeden duzy (wg mnie pojedyncze kawalki sa bardziej suche),a takze z roznymi dodatkami , smakuje troche jak briochka,ale tu w tym przepisie czuc wyrazny smak dyni 125 gr purée z dyni (pokroic dynie na kawalki,wlozyc do garnka z malutka iloscia wody,mieszac do czasu az powstanie purée) 250 gr maki 30 gr masla 2 lyzki cukru (jak ktos lubi slodkie to proponuje wiecej) 1 jajko szczypta soli skorka starta z jednej pomaranczy jak ktos lubi to mozna dodac rodzynki-60 gr 1 i 1/2 llyzeczki drozdzy Wymieszac maslo z cukrem,dodac jajko i purée z dyni.Wymieszac make ,drozdze i dosypac do reszty.Nastepnie dodac skorki z pomaranczy,sol i rodzynki,szybko wymieszac ,kiedy skladniki sie polacza , wysypac na stolnice i wyrabiac reka do osiagniecia elastycznego ciasta.Wylozyc ciasto na papier do pieczenia i uformowac ciasto w ksztalcie pizzy o grubosci 1cm. Odlozyc do wyrosniecia na okolo 1h,nastepnie naciac ciasto nozem na 8 kawalkow,posmarowac po wierzchu mlekiem i wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200° na 25 min [ATTACH=full]19241[/ATTACH] podawac na sniadanko ,albo na podwieczorek np z dzemem ,albo tylko maslem [ATTACH=full]19242[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
scone z dyni i pomaranczy
Top
Bottom