- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
1 paczka sera owczego na osobe
dowolna ilosc papryki wegierskiej bialej i czerwonej
dowolna ilosc zabkow czosnku
cukinia, cebula
pomidory
i teraz tak:
do naczynia zaroodpornego kladziemy ser, obkladamy go papryka wyczyszczona z pestek, zabkami czosnku, porkrojona w plastry cukinia i kawalkami cebuli
zalewamy to taka sama iloscia wody jak i wina bialego wytrawnego, tak do polowy lub 3/4 sera ma to siegac
wszystko oproszyc oregano(ja dodalam jeszcze galazki tymianku)
na serze polozyc plastry pomidora
zapiekac w 200° przez 30-45 minut
podawac z chlebkiem tureckim, ktory fajnie sie macza w powstalym sosiku
pychotka
a tu fotka przed i po upieczeniu
dowolna ilosc papryki wegierskiej bialej i czerwonej
dowolna ilosc zabkow czosnku
cukinia, cebula
pomidory
i teraz tak:
do naczynia zaroodpornego kladziemy ser, obkladamy go papryka wyczyszczona z pestek, zabkami czosnku, porkrojona w plastry cukinia i kawalkami cebuli
zalewamy to taka sama iloscia wody jak i wina bialego wytrawnego, tak do polowy lub 3/4 sera ma to siegac
wszystko oproszyc oregano(ja dodalam jeszcze galazki tymianku)
na serze polozyc plastry pomidora
zapiekac w 200° przez 30-45 minut
podawac z chlebkiem tureckim, ktory fajnie sie macza w powstalym sosiku
pychotka
a tu fotka przed i po upieczeniu

