Ser szopski w panierce parmezanowo-kukurydzianej
30 dkg sera szopskiego
5 dkg tartego parmezanu
3 jajka
mąka kukurydziana
bazylia suszona tarta
pieprz czerwony mielony
oliwa do smażenia o smaku papryczek chili
Ser kroimy na 4 plastry.
Obsypujemy go przyprawami i obtaczamy w mące kukurydzinej oraz w jajku roztrzepanym wraz z parmezanem.
Smażymy na oliwie z każdej strony na złotawy kolor.

30 dkg sera szopskiego
5 dkg tartego parmezanu
3 jajka
mąka kukurydziana
bazylia suszona tarta
pieprz czerwony mielony
oliwa do smażenia o smaku papryczek chili
Ser kroimy na 4 plastry.
Obsypujemy go przyprawami i obtaczamy w mące kukurydzinej oraz w jajku roztrzepanym wraz z parmezanem.
Smażymy na oliwie z każdej strony na złotawy kolor.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: