- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Składniki:
1 kg białego sera
1 litr mleka
10 dkg masła
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka sody
4 jajka
4 łyżki śmietany
Czynności:
Roztrzepać jajka ze śmietaną.
Zagotować mleko - 7 min. 90 stopni C, poz. 2.
Dodać twaróg i gotować 6 min. 90 stopni C, poz. 2.
Przelać przez sito (odcedzić).
Nie myjąc naczynia rozpuszczamy masło - czas 3 min. temp. 70 stopni C, obr.poz. 2.
Dodajemy odcedzony ser i smażymy - czas 6 min. tem. 70 stopni C, obr. poz. 3.
Podczas smażenia dodajemy pozostałe składniki, można dodać zioła, paprykę, pieczarki itp.
Serek formujemy w wałek i zawijamy pergaminem.
1 kg białego sera
1 litr mleka
10 dkg masła
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka sody
4 jajka
4 łyżki śmietany
Czynności:
Roztrzepać jajka ze śmietaną.
Zagotować mleko - 7 min. 90 stopni C, poz. 2.
Dodać twaróg i gotować 6 min. 90 stopni C, poz. 2.
Przelać przez sito (odcedzić).
Nie myjąc naczynia rozpuszczamy masło - czas 3 min. temp. 70 stopni C, obr.poz. 2.
Dodajemy odcedzony ser i smażymy - czas 6 min. tem. 70 stopni C, obr. poz. 3.
Podczas smażenia dodajemy pozostałe składniki, można dodać zioła, paprykę, pieczarki itp.
Serek formujemy w wałek i zawijamy pergaminem.