Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Ser topiony
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 308486" data-attributes="member: 708"><p>Składniki:</p><p>1 kg białego sera</p><p>1 litr mleka</p><p>10 dkg masła</p><p>płaska łyżeczka soli</p><p>płaska łyżeczka sody</p><p>4 jajka</p><p>4 łyżki śmietany</p><p> </p><p>Czynności:</p><p>Roztrzepać jajka ze śmietaną.</p><p>Zagotować mleko - 7 min. 90 stopni C, poz. 2.</p><p>Dodać twaróg i gotować 6 min. 90 stopni C, poz. 2.</p><p>Przelać przez sito (odcedzić).</p><p>Nie myjąc naczynia rozpuszczamy masło - czas 3 min. temp. 70 stopni C, obr.poz. 2.</p><p>Dodajemy odcedzony ser i smażymy - czas 6 min. tem. 70 stopni C, obr. poz. 3.</p><p>Podczas smażenia dodajemy pozostałe składniki, można dodać zioła, paprykę, pieczarki itp.</p><p>Serek formujemy w wałek i zawijamy pergaminem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 308486, member: 708"] Składniki: 1 kg białego sera 1 litr mleka 10 dkg masła płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka sody 4 jajka 4 łyżki śmietany Czynności: Roztrzepać jajka ze śmietaną. Zagotować mleko - 7 min. 90 stopni C, poz. 2. Dodać twaróg i gotować 6 min. 90 stopni C, poz. 2. Przelać przez sito (odcedzić). Nie myjąc naczynia rozpuszczamy masło - czas 3 min. temp. 70 stopni C, obr.poz. 2. Dodajemy odcedzony ser i smażymy - czas 6 min. tem. 70 stopni C, obr. poz. 3. Podczas smażenia dodajemy pozostałe składniki, można dodać zioła, paprykę, pieczarki itp. Serek formujemy w wałek i zawijamy pergaminem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Ser topiony
Top
Bottom