- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
Ser kroję w kosteczkę i wkładam do małych słoiczków (200-250ml)
- do jednego wlewam łyżkę dobrego gęstego ciemnego sosu sojowego (może być grzybowy) i doprawiam aromatyczną przyprawą do zup w płynie (Maggi, Knorr) i zalewam olejem słonecznikowym, rzepakowym lub olejem z pestek winogron
- do drugiego wsypuję mielony imbir, chili i pieprz i też zalewam olejem
- trzeci słoiczek zalewam olejem czosnkowym lub olejem z suszonych pomidorów
Słoiczki trzymam w lodówce i używam do sałatek, kanapek, spaghetti - dla odmiany jakiś inny smak i zawsze "pod ręką"
Ser w sosie sojowym robi się brązowy i wyglądem przypomina wędzone tofu
- do jednego wlewam łyżkę dobrego gęstego ciemnego sosu sojowego (może być grzybowy) i doprawiam aromatyczną przyprawą do zup w płynie (Maggi, Knorr) i zalewam olejem słonecznikowym, rzepakowym lub olejem z pestek winogron
- do drugiego wsypuję mielony imbir, chili i pieprz i też zalewam olejem
- trzeci słoiczek zalewam olejem czosnkowym lub olejem z suszonych pomidorów
Słoiczki trzymam w lodówce i używam do sałatek, kanapek, spaghetti - dla odmiany jakiś inny smak i zawsze "pod ręką"

Ser w sosie sojowym robi się brązowy i wyglądem przypomina wędzone tofu

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: