- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Serek ziołowy
1 op. twarożku ( np. Pilos, lub inny 3- krotnie mielony)
1 ząbek czosnku
posiekany koperek
pieprz czarny, świeżo mielony
ew. sól do smaku
Twarożek wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku, dodać koperek, pieprz i sól.
Bajgiel przekroić na pół, obie połówki posmarować serkiem, położyć sałatę lodową, świeżego ogórka i wędzonego łososia.
Kompozycja z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Taki sposób podania bajgla jest jednym z tradycyjnych.
Przepis na bajgle dostępny jest tu.

1 op. twarożku ( np. Pilos, lub inny 3- krotnie mielony)
1 ząbek czosnku
posiekany koperek
pieprz czarny, świeżo mielony
ew. sól do smaku
Twarożek wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku, dodać koperek, pieprz i sól.
Bajgiel przekroić na pół, obie połówki posmarować serkiem, położyć sałatę lodową, świeżego ogórka i wędzonego łososia.
Kompozycja z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Taki sposób podania bajgla jest jednym z tradycyjnych.
Przepis na bajgle dostępny jest tu.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: