- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
przepis jest z książeczki ,,Potrawy mało znane z mleka, jaj i serów" A. Czerni
Serki typu ,,Fromage fin"
250 g masła( może być lekko solone)
250 g twarogu tłustego
sól jeśli masło było niesolone
utrzeć (rozetrzeć) na jednolita masę i przełożyć do 4 miseczek , i teraz do każdej dodac inny skladnik
pierwszy- grubo zmielony pieprz
drugi- z łyżka posiekanej zielonej pietruszki lub koperku ( ja dałam taki swój zamrożony)
trzecia- z połową łyżki startego na miazgę selera (dałam całą)
czwarta- z roztartym ząbkiem czosnku
pyszne
ja zrobiłam tym razem z polowy dwie wersje selerowa i koperkowa
Serki typu ,,Fromage fin"
250 g masła( może być lekko solone)
250 g twarogu tłustego
sól jeśli masło było niesolone
utrzeć (rozetrzeć) na jednolita masę i przełożyć do 4 miseczek , i teraz do każdej dodac inny skladnik
pierwszy- grubo zmielony pieprz
drugi- z łyżka posiekanej zielonej pietruszki lub koperku ( ja dałam taki swój zamrożony)
trzecia- z połową łyżki startego na miazgę selera (dałam całą)
czwarta- z roztartym ząbkiem czosnku
pyszne
ja zrobiłam tym razem z polowy dwie wersje selerowa i koperkowa