składniki
400 g tawrogu
3 jajka
2 łyżki mąki
3-4 łyżki mleka
1 marchew
sól, szczypta gałki muszkatołowej
sposób przygotowania
Twaróg rozetrzeć z żółtkami i mlekiem na gładką masę, dodać sól, gałkę i drobno startą marchewkę. Na końcu dodać mąkę i pianę ubitą z białek, wymieszać.
Łyżką kłaść niezbyt grube placuszki na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć tak, by zbyt mocno ich nie zrumienić.
Podawać z keczupem lub ze śmietaną i cukrem.
400 g tawrogu
3 jajka
2 łyżki mąki
3-4 łyżki mleka
1 marchew
sól, szczypta gałki muszkatołowej
sposób przygotowania
Twaróg rozetrzeć z żółtkami i mlekiem na gładką masę, dodać sól, gałkę i drobno startą marchewkę. Na końcu dodać mąkę i pianę ubitą z białek, wymieszać.
Łyżką kłaść niezbyt grube placuszki na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć tak, by zbyt mocno ich nie zrumienić.
Podawać z keczupem lub ze śmietaną i cukrem.