joannas @ 9 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1000061Robię z 1 kg sera, mleko będe dodawac do smaku, a cukru raczej wcale nie dodam. Trzymajcie kciuki by mi nie popłynał jutro.
trzymam !
joannas @ 10 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1000597Zacznę od smaku, bo jest bardzo dobry, mąż chwalił. Dla mnie też dobry.
Na 1 kg sera dałam cała puszkę mleka i sok z 1 cytryny.
Niestety, nie złapał właściwej konsystencji do krojenia, rozchodzi ( bo nie rozlewa) się na boki.
Moim zdaniem trzeba robić w pucharkach lub dodać trochę żelatyny czy innego usztywniacza.No, uff.
jeśli smak dobry, to super. :]
Co do konsystencji, to może tez od sera zależy, bo mój był raczej sztywny. hm. no ale sa sposoby, jak sama powiedziałaś. :]
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.