Sernik australijski

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Robię z 1 kg sera, mleko będe dodawac do smaku, a cukru raczej wcale nie dodam. Trzymajcie kciuki by mi nie popłynał jutro.
icon_wink.gif
 

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
joannas @ 10 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1000597Zacznę od smaku, bo jest bardzo dobry, mąż chwalił. Dla mnie też dobry.
Na 1 kg sera dałam cała puszkę mleka i sok z 1 cytryny.
Niestety, nie złapał właściwej konsystencji do krojenia, rozchodzi ( bo nie rozlewa) się na boki.
Moim zdaniem trzeba robić w pucharkach lub dodać trochę żelatyny czy innego usztywniacza.
No, uff.
jeśli smak dobry, to super. :]

Co do konsystencji, to może tez od sera zależy, bo mój był raczej sztywny. hm. no ale sa sposoby, jak sama powiedziałaś. :]
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy