- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
2 l mleka
6 jaj
1 szkl. c pudru
1/2 l kwaśnej śmietany
1 c. waniliowy
1 kostka masła
3 łyżeczki żelatyny
sok z cytryny
biszkopty lub herbatniki
Jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać do gorącego mleka. Gotować stale mieszając, aż zrobi się ser.Odcedzić, wystudzić. Masło utzreć z cukrem pudrem i c. waniliowym. Potem ucierać łyżkę masła, łyżkę sera, aż do wyczerpania składników (i aż nie będzie grudek). Pod koniec wlać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 l wody i wystudzoną. Do sernika dodać bakalie. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami ( nie jest to konieczne) Wyłożyć ser. Schłodzić w lodówce.
6 jaj
1 szkl. c pudru
1/2 l kwaśnej śmietany
1 c. waniliowy
1 kostka masła
3 łyżeczki żelatyny
sok z cytryny
biszkopty lub herbatniki
Jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać do gorącego mleka. Gotować stale mieszając, aż zrobi się ser.Odcedzić, wystudzić. Masło utzreć z cukrem pudrem i c. waniliowym. Potem ucierać łyżkę masła, łyżkę sera, aż do wyczerpania składników (i aż nie będzie grudek). Pod koniec wlać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 l wody i wystudzoną. Do sernika dodać bakalie. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami ( nie jest to konieczne) Wyłożyć ser. Schłodzić w lodówce.