Sernik (cheesecake) na skondensowanym mleku

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Rzeczywiście ze znalezieniem w sklepie masy krówkowej nie było żadnego problemu. Teraz sernik siedzi w piekarniku od 10 minut.
Pracy przy nim naprawdę niewiele, najwięcej czasu zajmuje wymieszanie masy krówkowej ze śmietaną
icon_smile.gif
. Tej smietany zuzyłam całe 200-gramowe opakowanie, nie miałam więcej, a myśle, że dodatkowa łyżka śmietany i byłoby idealnie. Może komuś się ta informacja przyda.

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
Ale Madziu, nie napisalas jak wrazenia smakowe. Blagam opisz jak ci wyszedl sernik i jak smaczek?

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
a ja się buntuję!
icon_mrgreen.gif
I pytam się czy jest na forum możliwość zablokowania przed sobą samym wchodzenia na indywidualne tematy? bo ja przecież niebawem będę musiała zacząć życie oceaniczne niczym wieloryb od próbowania tych wszystkich pyszności!!
Albo napiszę list o dofinansowanie mnie bym mogła korzystać z dietetyka!

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
ajaj @ 15 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=955948Ale Madziu, nie napisalas jak wrazenia smakowe. Blagam opisz jak ci wyszedl sernik i jak smaczek?
Nie mialam wczoraj dostepu do sieci, ale juz nadrabiam zaleglosci:)

Sernik jest pyszny! Troce się bałam, że przez ten kajmak sernik bedzie za słodki i dałam troche mniej kajmaku. Ale nie miłam racji, składniki sa bardzo dobrze wywazone. Sernik jest kremowy, delikatny i raz na kilka kęsów napotyka się na słodką masę kajmakową. Mysle, że niebawem będzie powtórka:)
A to zdjęcia, myślę, że nie oddają smaku, ale będą dowodem na to , że poczyniłam serniczek:)
sernik_kajmakowy1.jpg
sernik_kajmakowy2.jpg

Załączniki

• sernik_kajmakowy1.jpg
    sernik_kajmakowy1.jpg
    33.9 KB · Wyświetleń: 1
  • sernik_kajmakowy2.jpg
    sernik_kajmakowy2.jpg
    29.7 KB · Wyświetleń: 1

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
O, to sernik dla Osobistego. Lubi serniki bardzo, a kaimak uwielbia. Chyba się ugnę, upiekę na święta i będę musiała zjeść.
ugly_08.gif
Mam tylko pytanie: ile tego kaimaku? Puszki są małe i większe, a mówiłaś jeszcze, Krysiu, że nie dałaś całej.

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Dziekuję, czy możesz powiedzieć, ile Twoja puszka ważyła? Piszą, że jest "Dostępna w opakowaniu: 400 g", ale nie wiem czy "tylko" i czy to się odnosi do tej Twojej, czy jeszcze innej, ktorą też produkują.
Sorki, ze drążę.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy