Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik cytrynowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Daderma" data-source="post: 1278573" data-attributes="member: 37141"><p>Witajcie </p><p>Zrobiłem ten sernik ,oczywiście z glazurą.Wyszedł jak dla mnie trochę za kwaśny, ale robiłem na wyczucie.</p><p>Chciałbym się odnieść natomiast do wys. temp. jaką powinna uzyskać glazura.</p><p>W/g przepisu zalecana była temp.-77 st.C.Mnie już zaczęła gęstnieć w temp. 69 st. C.</p><p>Co prawda dodałem 1,5 łyżeczki żelatyny i trzy całe jajka.</p><p>Wylałem ją na przestudzony sernik tylko po ochłodzeniu do temp. ok. 20 st. C i było jak najbardziej o.k.</p><p>pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Daderma, post: 1278573, member: 37141"] Witajcie Zrobiłem ten sernik ,oczywiście z glazurą.Wyszedł jak dla mnie trochę za kwaśny, ale robiłem na wyczucie. Chciałbym się odnieść natomiast do wys. temp. jaką powinna uzyskać glazura. W/g przepisu zalecana była temp.-77 st.C.Mnie już zaczęła gęstnieć w temp. 69 st. C. Co prawda dodałem 1,5 łyżeczki żelatyny i trzy całe jajka. Wylałem ją na przestudzony sernik tylko po ochłodzeniu do temp. ok. 20 st. C i było jak najbardziej o.k. pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik cytrynowy
Top
Bottom