Przepyszny i prosty serniczek bez pieczenia. Zdecydowaną jego zaletą jest to, że nie ma szans, żeby opadł
.
składniki
1 kg serka do wypieków
1 szkl. cukru
3 jajka
1/4 kostki margaryny
1 op. cukru wanilinowego
1 op. budyniu śmietankowego
600 g herbatników
sposób przygotowania
Dno blachy 24x40 wyłożyć połową herbatników. Margarynę roztopić, dodać cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Garnek z masą podgrzać do zagotowania, lekko ostudzić i wylać ją na blachę. Przykryć pozostałymi herbatnikami i polać polewą kakaową. Ciasto schłodzić i przechowywać w lodówce.
Jedna uwaga, gdyby ktoś przypadkiem chciał zrobić to ciasto- herbatniki muszą być dobrej jakości, najlepiej z Jutrzenki, popatrzeć czy cała paczka, czyli 10 herbatniczków waży te 100g. Kiedyś kupiłam takie "nadmuchane", później w ogóle rozmiękły i sernik popłynął. Chociaż pyszny był i tak

składniki
1 kg serka do wypieków
1 szkl. cukru
3 jajka
1/4 kostki margaryny
1 op. cukru wanilinowego
1 op. budyniu śmietankowego
600 g herbatników
sposób przygotowania
Dno blachy 24x40 wyłożyć połową herbatników. Margarynę roztopić, dodać cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Garnek z masą podgrzać do zagotowania, lekko ostudzić i wylać ją na blachę. Przykryć pozostałymi herbatnikami i polać polewą kakaową. Ciasto schłodzić i przechowywać w lodówce.
Jedna uwaga, gdyby ktoś przypadkiem chciał zrobić to ciasto- herbatniki muszą być dobrej jakości, najlepiej z Jutrzenki, popatrzeć czy cała paczka, czyli 10 herbatniczków waży te 100g. Kiedyś kupiłam takie "nadmuchane", później w ogóle rozmiękły i sernik popłynął. Chociaż pyszny był i tak

Ostatnią edycję dokonał moderator: