Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gotowany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 941568" data-attributes="member: 17357"><p>.[ATTACH=full]49229[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Składniki na ciasto:</p><p>* 2 łyżki miodu</p><p>* 1 szklanka cukru,</p><p>* 100 g miękkiego masła,</p><p>* 2 jajka,</p><p>* 3-4 pełne łyżki śmietany,</p><p>* 1 łyżeczka sody, zgaszonej octem (lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia) ,</p><p>* 3 szklanki mąki.</p><p></p><p>Z podanych składników zagnieść miękkie ciasto i włożyć do lodówki na 1/2 godziny</p><p>Po tym czasie, podzielić ciasto na 6 części i upiec 6 blatów (osobno) w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor</p><p></p><p>Składniki na krem serowy:</p><p></p><p>* 1 kg dobrego, tłustego twarogu, </p><p>* 1 szklanka cukru, </p><p>* 4 jajka, </p><p>* 1 opakowanie kremu budyniowego (lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej, lub 1 opakowanie budyniu),</p><p>* 250 g masła,</p><p>* wanilia (można również dodać skórkę otartą z cytryny)</p><p></p><p></p><p>Masło rozpuścić w rondlu, dodac zklankę cukru, wanilię, zmielony w maszynce do mielenia mięsa twaróg/ser,, jajka, krem budyniowy lub mąkę ziemniaczaną lub opakowanie zwykłego budyniu. Gotować masę aż do zgęstnienia. Przełożyć blaty ciasta, gorącą masą serową i odstawić do wystygnięcia. Kiedy już wystygnie, ciasto obciążyć z góry, i zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin aby zmiękło a następnie, wstawić do lodówki.</p><p>Ciasto można udekorować glazurą czekoladową.</p><p></p><p></p><p>Ja nie daję glazury i piekę zawsze z 1/2 porcji, dzieląc ciasto na trzy krążki, bo z całej porcji wychodzi bardzo duży sernik</p><p>piekłam w formie 20 na 25 cm</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 941568, member: 17357"] .[ATTACH=full]49229[/ATTACH] Składniki na ciasto: * 2 łyżki miodu * 1 szklanka cukru, * 100 g miękkiego masła, * 2 jajka, * 3-4 pełne łyżki śmietany, * 1 łyżeczka sody, zgaszonej octem (lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia) , * 3 szklanki mąki. Z podanych składników zagnieść miękkie ciasto i włożyć do lodówki na 1/2 godziny Po tym czasie, podzielić ciasto na 6 części i upiec 6 blatów (osobno) w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor Składniki na krem serowy: * 1 kg dobrego, tłustego twarogu, * 1 szklanka cukru, * 4 jajka, * 1 opakowanie kremu budyniowego (lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej, lub 1 opakowanie budyniu), * 250 g masła, * wanilia (można również dodać skórkę otartą z cytryny) Masło rozpuścić w rondlu, dodac zklankę cukru, wanilię, zmielony w maszynce do mielenia mięsa twaróg/ser,, jajka, krem budyniowy lub mąkę ziemniaczaną lub opakowanie zwykłego budyniu. Gotować masę aż do zgęstnienia. Przełożyć blaty ciasta, gorącą masą serową i odstawić do wystygnięcia. Kiedy już wystygnie, ciasto obciążyć z góry, i zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin aby zmiękło a następnie, wstawić do lodówki. Ciasto można udekorować glazurą czekoladową. Ja nie daję glazury i piekę zawsze z 1/2 porcji, dzieląc ciasto na trzy krążki, bo z całej porcji wychodzi bardzo duży sernik piekłam w formie 20 na 25 cm [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gotowany
Top
Bottom