Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gran marnier weganski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1114806" data-attributes="member: 28"><p>Od dawna szukalam ciasta, jakiegokolwiek ktore by bylo weganskie i bezglutenowe i co najwazniejsze smakowalo jak prawdziwe ciasto a nie okropna imitacja. </p><p></p><p>Ten sernik jest poprostu wysmienity! Dalam go do sprobowania trzem osobom ktore moge jesc wszystko i cala trojka przyznala ze jak na nie sernik te ciacho jest mega sernikowe. </p><p></p><p>[ATTACH=full]62749[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>2 szklanki zmiazdzonych ciasteczek bezglutenowych, imbirowych lub czekoladowych</p><p>3 lyzki oleju kokosowego lub masla weganskiego, rozpuszczonego</p><p>3 opakowania serka weganskiego kremowego, np toffuti (3x 220 gram)</p><p>0.5 kg miekkiego tofu</p><p>2 lyzeczki aromatu waniliowego</p><p>1lyzeczka aromatu pomaranczowego</p><p>1/4 lyzeczcki soli</p><p>4 lyzki skrobi kukurydzianej lub maki arraturowej</p><p>2 lyzki sproszkowanego zamiennika jaja ( nie mieszac z woda)</p><p>1 szklanka + 2 lyzki cukru</p><p>2 1/2 lyzki Grand Marnier</p><p>starta skorka pomaranczowej</p><p></p><p>Zurawinowa polewa:</p><p>1/3 szklanki cukru</p><p>3/4 szklanki zurawin</p><p>1/4 szklanki Grand Marnier</p><p></p><p></p><p>Spod: Rozmiazdzone ciasteczka mieszamy z roztopionym maslem, mieszamy i wykladamy na spod okraglej foremki. </p><p></p><p>Tofu przyciskamy tak zeby odsaczyc nadmiar wody. Mikserem mieszamy tofu, serek weganski, wanilie i pomaranczowy aromat, sol, skrobie, zamiennik jaja, cukier, grand Marier i skorke pomaranczowa. </p><p></p><p>Na spod ciasteczkowy, wylewamy mase serowa, przygotowujemy zurawinowy sos</p><p></p><p>Sos zurawinowy: w rondelku gotujemy cukier, grand marnier, i zurawiny. Gotowy sos przecieramy przez blender. Sosem robimy wzorki na ciescie. </p><p></p><p></p><p>Sernik pieczemy przez godzine. Mozna wlozyc blaszke do wiekszego naszynia zaroodpornego z goraca woda. </p><p></p><p>Po pieczeniu mozna wlozyc na noc do lodowki zeby sie stezalo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1114806, member: 28"] Od dawna szukalam ciasta, jakiegokolwiek ktore by bylo weganskie i bezglutenowe i co najwazniejsze smakowalo jak prawdziwe ciasto a nie okropna imitacja. Ten sernik jest poprostu wysmienity! Dalam go do sprobowania trzem osobom ktore moge jesc wszystko i cala trojka przyznala ze jak na nie sernik te ciacho jest mega sernikowe. [ATTACH=full]62749[/ATTACH] 2 szklanki zmiazdzonych ciasteczek bezglutenowych, imbirowych lub czekoladowych 3 lyzki oleju kokosowego lub masla weganskiego, rozpuszczonego 3 opakowania serka weganskiego kremowego, np toffuti (3x 220 gram) 0.5 kg miekkiego tofu 2 lyzeczki aromatu waniliowego 1lyzeczka aromatu pomaranczowego 1/4 lyzeczcki soli 4 lyzki skrobi kukurydzianej lub maki arraturowej 2 lyzki sproszkowanego zamiennika jaja ( nie mieszac z woda) 1 szklanka + 2 lyzki cukru 2 1/2 lyzki Grand Marnier starta skorka pomaranczowej Zurawinowa polewa: 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki zurawin 1/4 szklanki Grand Marnier Spod: Rozmiazdzone ciasteczka mieszamy z roztopionym maslem, mieszamy i wykladamy na spod okraglej foremki. Tofu przyciskamy tak zeby odsaczyc nadmiar wody. Mikserem mieszamy tofu, serek weganski, wanilie i pomaranczowy aromat, sol, skrobie, zamiennik jaja, cukier, grand Marier i skorke pomaranczowa. Na spod ciasteczkowy, wylewamy mase serowa, przygotowujemy zurawinowy sos Sos zurawinowy: w rondelku gotujemy cukier, grand marnier, i zurawiny. Gotowy sos przecieramy przez blender. Sosem robimy wzorki na ciescie. Sernik pieczemy przez godzine. Mozna wlozyc blaszke do wiekszego naszynia zaroodpornego z goraca woda. Po pieczeniu mozna wlozyc na noc do lodowki zeby sie stezalo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gran marnier weganski
Top
Bottom