Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik kawowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1406591" data-attributes="member: 1024"><p>Z podwójnej porcji piekłabym tak samo długo jak z pojedynczej lub niewiele dłużej. Masy serowej jest co prawda więcej, ale i tortownica musi być większa (28 -30 cm średnicy), więc wysokość sernika nie ulega zmianie.</p><p>Często piekę ten sernik z półtorej porcji (z kilograma sera, w tortownicy o śr. 26 cm) i nie przedłużam czasu pieczenia</p><p>Najlepiej jednak obserwować. Jeśli po proponowanym w przepisie czasie masa serowa wydaje się być jeszcze zbyt płynną, piec kilka minut dłużej.</p><p>Jednak zbyt długie pieczenie może spowodować pękanie ciasta, więc warto tego pilnować. </p><p>Jeśli brzegi są już zestalone, a sam środek jeszcze lekko drżący, czas wyjmować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1406591, member: 1024"] Z podwójnej porcji piekłabym tak samo długo jak z pojedynczej lub niewiele dłużej. Masy serowej jest co prawda więcej, ale i tortownica musi być większa (28 -30 cm średnicy), więc wysokość sernika nie ulega zmianie. Często piekę ten sernik z półtorej porcji (z kilograma sera, w tortownicy o śr. 26 cm) i nie przedłużam czasu pieczenia Najlepiej jednak obserwować. Jeśli po proponowanym w przepisie czasie masa serowa wydaje się być jeszcze zbyt płynną, piec kilka minut dłużej. Jednak zbyt długie pieczenie może spowodować pękanie ciasta, więc warto tego pilnować. Jeśli brzegi są już zestalone, a sam środek jeszcze lekko drżący, czas wyjmować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik kawowy
Top
Bottom