- Mar 4, 2007
- 128
- 0
- 0
Szukałam, ale nie znalazłam jeszcze tu takiego przepisu; A to ciekawe połączenie smaków, nam bardzo smakowało - dla miłośników serników, kokosu i orzechów idealne!
Jest to przepis margarety, który podała na http://www.gotowanie.wkl.pl
Na blaszkę 40x25, ja robiłam z połowy porcji w blaszce 23x23
Sernik:
60 dkg sera
6 jaj
25 dkg cukru pudru
12 dkg margaryny
cukier waniliowy
budyń waniliowy w proszku bez cukru
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami dodać ser i budyń, ucierać. Na końcu dodać ubitą pianę, wymieszać.
Ciasto kokosowe:
4 białka
15 dkg cukru
15 dkg kokosu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywno dodać cukier i resztę składników, wymieszać.
Ciasto orzechowe:
4 jajka
10 dkg orzechów drobno pokrojonych
10 dkg cukru
3 łyżki mąki zwykłej
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka kakao
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i resztę składników lekko wymieszać. Na blachę z pergaminem wyłożyć najpierw ser, na ser ciasto z kokosem, na kokos ciasto orzechowe i piec w temp.180 stopni ok.50 min.
Smacznego

Jest to przepis margarety, który podała na http://www.gotowanie.wkl.pl
Na blaszkę 40x25, ja robiłam z połowy porcji w blaszce 23x23
Sernik:
60 dkg sera
6 jaj
25 dkg cukru pudru
12 dkg margaryny
cukier waniliowy
budyń waniliowy w proszku bez cukru
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami dodać ser i budyń, ucierać. Na końcu dodać ubitą pianę, wymieszać.
Ciasto kokosowe:
4 białka
15 dkg cukru
15 dkg kokosu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywno dodać cukier i resztę składników, wymieszać.
Ciasto orzechowe:
4 jajka
10 dkg orzechów drobno pokrojonych
10 dkg cukru
3 łyżki mąki zwykłej
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka kakao
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i resztę składników lekko wymieszać. Na blachę z pergaminem wyłożyć najpierw ser, na ser ciasto z kokosem, na kokos ciasto orzechowe i piec w temp.180 stopni ok.50 min.
Smacznego

