Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik marmurkowy bez pieczenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1514741" data-attributes="member: 1024"><p>Formę można posmarować masłem czy wyłożyć folią; jak co komu wygodniej.</p><p>Czekoladę wlewa się oczywiście choć trochę ostudzoną. Ostatnio w tym celu dodałam do niej soku z pomarańczy. </p><p>Ważne jest też hartowanie żelatyny poprzez mieszanie jej stopniowo z masą, dodając najpierw po łyżce masy do rozpuszczonej żelatyny. Dodanie ciepłej żelatyny do bardzo zimnej masy serowej spowoduje, że zrobią się z niej grudki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1514741, member: 1024"] Formę można posmarować masłem czy wyłożyć folią; jak co komu wygodniej. Czekoladę wlewa się oczywiście choć trochę ostudzoną. Ostatnio w tym celu dodałam do niej soku z pomarańczy. Ważne jest też hartowanie żelatyny poprzez mieszanie jej stopniowo z masą, dodając najpierw po łyżce masy do rozpuszczonej żelatyny. Dodanie ciepłej żelatyny do bardzo zimnej masy serowej spowoduje, że zrobią się z niej grudki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik marmurkowy bez pieczenia
Top
Bottom